El Blog

Calendari

<<   August 2006  >>
SMTWTFS
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

Categories

Arxius

Alojado en
ZoomBlog

Emei Shan

Por Julia - August 25th, 2006, 14:05, Categorķa: Diari del viatge

Comencem la ruta per una de les muntanyes sagrades pels budistes. Te 3000 metres, i volem fer el cim en dues etapes!!!

El primer dia ens aixequem i de moment la muntanya no es veu per enlloc.. Hi ha una boira impressionant, aixi que sera complicat veure masses vistes des de dalt de tot.
Agafem el bus fins on comenca el teleferic  i fem el cim sense gaire esforc, nomes uns 20 minutets caminant i ja estem dalt!!! Llastima que la boira no ens deixa veure a mes de 5 metres de lluny!

Donem una volta per dalt, es on esta el temple daurat, tot i que ens l'hem d'imaginar... perque la part de dalt ni la veiem. Esta tot  ple de gent que ha anat a peregrinar fins dalt i  encen encens i espelmes davant dels temples.

Quan esta tot vist tornem a baixar amb el teleferic fins a la meitat de la  muntanya, uns 1800 m. De moment l'esforc no ha estat gaire gran... pero ara comenca el descens de veritat!

Aquests xinos son la pera! Han construit tot un cami de pissarra i pedra des de la base de la muntanya fins a dalt de tot, de manera que pots pujar o baixar tota la muntanya per un cami com deu mana!!! Estan bojos!  L'unica part negativa es que gairebe tot el cami son escales!!! Aixi que imagineu-vos com tenim els bessons (perque la majoria d'escales les estem fent de baixada) despres de 5 hores de caminar!!!
Aqui teniu un exemple de una de les 10.000 escales que vam baixar el primer dia.

 
La veritat es que l'entorn es impressionant  tot es verd  hi ha molts arbres de bambu i falgueres, llastima que la maleida boira no ens deixa veure el paissatge de tota la muntanya...
Despres de les 5 hores, arribem al nostre desti, un monestir budista on passarem la nit.

El monestir es autentic!! Esta tot sense restaurar i els lavabos i les dutxes semblen de l'edat mitjana... Tot i la suada que hem
fet no hi ha prou collons d'utilitzar les dutxes i aixi potser les puces del llit d'aquesta nit no s'acostaran tant amb l'oloreta que fem!!
 

Despres de sopar forca be comencem a parlar amb un monjo que esta tambe pujant la muntanya. Ens explica que fa arts marcials i que despres d'acabar a la universistat tornara al temple xaolin on ha estat ja 2 anys. Acabem jugant amb ell al ping pong, i ja se sap que els monjos tenen molt temps lliure per practicar aixi que imagineu-vos la pallissa!!!!
Ah! i ens va fer una postureta que ens vam quedar els tres flipant!

Se n'anem a dormir amb els impermeables posats, aixi segur que no travessa cap bitxo...
I a les 5 del mati els monjos comencen amb les seves oracions i cantics. Aqui no hi ha qui dormi! Entre les campanes cada hora, el picor de tot el cos, els roncs dels xinos de l'habitacio del cosat i els ocells que van passant per la part de dalt de l'habitacio... no hem pogut dormir en tota la nit!
A les 6.30 ens aixequem, esmorzem arros bullit i un panet que no us podria explicar la consistencia, i tornem a posar-nos en cami
Esta plovent i la pissarra rellisca forca aixi que hem d'anar bastant a poc a poc. Tot i aixi en 4 horetes arribem gairebe a baix de tot. Ara les vistes han sigut molt millors perque a la part de baix de la muntanya no hi havia tanta boira i la veritat es que ha valgut la pena tot el que hem caminat!
Gairebe al final del cami trobem la zona protegida de micos. Estan  lliures pel bosc i la gent els hi dona de menjar i es tira fotos amb ells. Que monus els monus!!!!


I ara ja bus i cap a Chengdu un altre cop. Aquesta tarda a descansar que per dos dies hem tingut suficient!!!


Blog alojado en ZoomBlog.com